965 72 00 01 - Calle 19 de Abril, 34 - 03193 San Miguel de Salinas info@sanmigueldesalinas.es
Seleccionar página

En aquesta edició s’ha elaborat un ampli programa d’activitats entre la Regidoria de Serveis Socials i la Mancomunitat la Vega i que ha comptat amb la col·laboració de AFAMMER i l’àrea d’igualtat de la Diputació Provincial. Així doncs el programa recull accions de sensibilització i coeducació, formació a desocupades, lúdiques i d’oci, tallers de salut, xerrades, tallers interculturals, …

La campanya central 8 de Març de la Mancomunitat d’enguany s’anomena «Tantes com som i tant per ….», Aquesta campanya vol sensibilitzar sobre el fet que les dones són el 51% de la població però se segueixen donant situacions de desigualtat en tots els àmbits que sempre recauen del costat de la dona. Les dones segueixen havent de seguir lluitant, reivindicant, canviant, millorant, .. per aconseguir una societat més equitativa.

Com en anys anteriors, i ja portem onze anys, es va a realitzar del 16 de febrer al 14 de març i per a la totalitat dels alumnes de primària del col·legi dels tallers d’educació en igualtat i coeducació, un espai socioeducatiu per a l’aprenentatge de valors positius i igualitaris, que són la base perquè creixin i es relacionin des del respecte i la no violència. Per a aquests escolars, s’ha programat per al 3 de març un espectacle de teatre coeducatiu «La vida secreta de les mares» sobre el paper de les dones en la família i en la llar.

Per a la millora de la salut emocional i física es van a dur a terme grups de suport emocional en què s’abordaran estratègies per millorar l’autoestima, les habilitats socials, l’estat d’ànim i / o qualsevol altra dificultat emocional que puguin tenir, estarà supervisada per una psicòloga i vam començar el 7 de març fins al 16 de maig. . Paral·lelament, hi ha oferta de taller de pilates, tots els dilluns i dimecres de 20,30 a 21,30 hores, taller de zumba, dimarts i dijous de 21 a 22 hores i taller de ioga, tots els dilluns de 19 a 20,30 hores (en aquest taller es donen 7 sessions gratuïtes). Tots els tallers es realitzen en el Centre Social.

Per a la integració de dones immigrants, continuem amb el grups de trobada «el món a la teva cuina» que es van a realitzar el taller «Dolços, dona i tradició», vam començar el dilluns 27 de febrer i continuem tots els dilluns al llarg del mes de març.

Aquest any, tornem a organitzar el Sopar de la Dona, serà el 8 de març el al Mesón el Prat. El 9 de març, la tècnica d’Infodona ofereix la xerrada «La Dona, els mitjans de comunicació i la publicitat, a les 15,30 hores en Serveis Socials.

D’altra banda, AFAMMER, ha organitzat un curs de formació per aturades, sobre «Atenció sociosanitària a persones a domicili» en el qual s’han inscrit 20 dones del nostre municipi. Serà del 28 de febrer al 31 de març.

Des de la Mancomunitat la Vega també s’ofereixen altres programes al llarg de l’any que estan dirigits fonamentalment a dones com és el Programa de Arèola solidària, dirigit a la reconstrucció de l’areola mamària de dones que han patit l’extirpació i reconstrucció de les seves mames causa al càncer i el Servei d’Atenció Jurídica, que encara que dirigit al conjunt de la ciutadania, les dades ens diuen que són les dones les que realitzen el 80% de les consultes. És un servei gratuït que atén qualsevol demanda d’assessorament jurídic: violència de gènere, separacions, herències, habitatge, ..

Tota la informació sobre les activitats està disponible a la web de la mancomunitat www.mancomunidadlavega.es i en la de l’Ajuntament www.sanmigueldesalinas.es

 

Díptico Actividades 8 de marzo San Miguel de Salinas