965 72 00 01 - Calle 19 de Abril, 34 - 03193 San Miguel de Salinas info@sanmigueldesalinas.es
Seleccionar página

LA MANCOMUNITAT LA VEGA COMMEMORA EL 25 DE NOVEMBRE.

Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, la Mancomunitat ha posat en marxa diverses accions dirigides a sensibilitzar ia prevenir la violència de gènere, fent especial èmfasi en com afecta aquest fenomen als més joves i proporcionant eines tant a els joves com a les seves famílies per detectar, identificar i actuar de forma immediata davant qualsevol expressió o senyal d’abús o maltractament.
El 18% de joves entre 12 i 18 anys ha estat víctima d’una situació de control i el 6% ha patit ciberassetjament sexual. Davant aquesta realitat, la campanya central de la Mancomunitat per a aquest any, sota el lema «Tria acabar amb la violència de gènere» incideix en com les xarxes socials i les noves tecnologies són una de les vies més importants en l’exercici del control per part de la parella o exparella.
De forma paral·lela, amb la finalitat que els joves siguin capaços d’identificar i actuar davant qualsevol situació de maltractament que es doni al seu entorn o pugui afectar directament, s’estan duent per tercer any consecutiu, tallers formatius en els IES, sota el format l’alumne formador on són els propis alumnes de 1r de BAT, els que es formen com a mediadors i són els encarregats d’impartir els tallers preventius als seus companys de 3r i 4t de l’ESO. És un format innovador i molt experiencial, que dóna tot el protagonisme als joves i que ha tingut una molt bona acollida en els centres. Aquest any, incorpora un taller específic sobre l’assetjament a les xarxes per als alumnes de 4t de l’ESO i per als de 3r de l’ESO, es realitzarà el taller bàsic.
Per completar l’acció preventiva, s’han organitzat per a la setmana que ve, en cada municipi, tallers formatius per a pares i mares en els quals s’abordarà la qüestió ¿Pot ser que la teva filla estigui patint violència de gènere? Com saber-ho i com actuar des de la família. A San Miguel serà el dimarts 29 de desembre a les 19 hores en Serveis Socials
Així mateix es va a portar una important acció de sensibilització tant a les xarxes socials de la mancomunitat i els municipis com:

 • Campanya ONU WOMAN «Pinta el teu món de taronja». Durant 16 dies, del 25 de novembre al 9 de desembre i en suport a la campanya de l’ONU, il·luminarem els nostres edificis principals de taronja.
 • Lectura de manifest i concentració en els Ajuntaments per al 25 de novembre.
 • Exposició Cartells finalistes Be Brave Festival 2015. S’exposaran els treballs finalistes en la categoria d’imatge en els IES, Ajuntaments i Biblioteques dels municipis. Fins al 9 de desembre.
 • Pancartes commemoratives del 25 de desembre a les façanes dels ajuntaments.
 • Campanya «Tria acabar amb la violència de gènere». Repartiment de 2000 polseres per als joves dels IES i persones del municipi, el dia 25 de novembre amb el lema de la campanya. Col·locació de cartells i MUPIS en els municipis. Aplicacions per a web i xarxes socials.

  Pel que fa a l’atenció a les víctimes de violència, la mancomunitat disposa de diversos recursos: servei d’atenció jurídica al ciutadà, els grups de suport emociona a dones en situació de vulnerabilitat i els serveis socials municipals que compten amb un treballador social i un psicòleg .
  Per al president de la Mancomunitat la Vega, Emilio Fernández, «la mancomunitat sempre ha destacat en l’atenció i la prevenció de la violència de gènere, especialment en els més joves. Ha estat i és una prioritat per a nosaltres, ja que la lluita contra aquesta xacra és una qüestió que ens competeix a tots i totes »
  Tota la informació sobre la mancomunitat la vega Podeu trobar al seu web: www.mancomunidadlavega.es
  cartel_violencia_genero_2016